Sample Question Papers

Food Inspector Sample Paper: GK

Here we are giving you Food Inspector Sample paper for General Knowledge. Answers are given at the end of the model test paper. Read more.

Q1. Lahore was Ranjeet Singh’s political capital, which city was called his religious capital?

a. Amritsar

b. Anandpur Sahib

c. Gujranwala

d. Peshawar

Q2. When was the battle of Buxar fought?

a. 1764

b. 1761

c. 1762

d. 1763

Q3. Two places on the same meridian must have the same ____

a. Length of summer

b. Length of winter

c. Latitude

d. Solar Time

Q4. The coldest hour of the day is approximately ___

a. 5 a.m.

b. 9 p.m.

c. 3 a.m.

d. 10 a.m.

Q5. Which is the mountain between the Black Sea and Caspian Sea?

a. Ural

b. Caucasus

c. Alps

d. Balksn

Q6. Who boycotted the Indian Constituent Assembly?

a. Unionist Muslim

b. Muslim League

c. Unionist Scheduled Caste

d. Krishak poja

Q7. Who presented the first draft Constitution of India?

a. Jawahar Lal Nehru

b. Gandhi ji

c. Advisory Branch of Constituent Assembly

d. Sardar Ballabh Bhai Patel

Q8. Which of the following is used as a moderator in nuclear reactor?

a. Ordinary Water

b. Radium

c. Thorium

d. Graphite

Q9. Hydrometer is an instrument for measuring ____

a. sound in water

b. to detect the presence of hydrogen in the atmosphere

c. the specific gravity of liquids

d. to detect the changes in atmospheric humidity

Q10. Taj Mahal is threatened due to the effect of ___

a. chlorine

b. sulphur dioxide

c. oxygen

d. hydrogen

Answers:

1. a     2. a     3.  d     4. c     5. b

6. b     7. c     8. d     9. c     10. b

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *